Tarieven

Mondproblemen bij kinderen kunnen voorkomen worden.
Tot 18 jaar worden bezoeken aan de mondhygiënist vergoed vanuit de zorgverzekering.  
Bespaar vervelende discussies met peuters, kleuters, tieners of pubers en bel de mondhygiënist.

Heeft u recht op vergoeding?

Controleer het goed, wordt jouw mondzorg vergoed?

Tot 18 jaar wordt de mondhygiënist vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding voor volwassenen hangt af van de verzekeringsmaatschappij en de wijze waarop een patiënt verzekerd is. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de kosten van de zorg door de mondhygiënist, maar stellen soms wel bepaalde voorwaarden.

Hoogwaardige mondzorg voor een eerlijke prijs

Jaarlijks bepaalt de Nederlandse Zorgautoriteit de tarieven binnen de mondzorg. Alle mondzorgverleners zijn gebonden aan deze maximumtarieven. Om het voor onze patiënten zo overzichtelijk mogelijk te maken, werken wij aan de hand van codes. Aan alle behandelingen is een code gekoppeld met een omschrijving. De omschrijving licht toe wat de genoemde behandeling, ook wel prestatie, inhoudt. Een overzicht van alle behandelingen met bijbehorende codes en tarieven vind je hier. De codes vinden patiënten ook terug op de prijsopgave en de factuur.

Een gezond en verzorgd gebit

Investeer in een gezond en verzorgd gebit

Mochten de kosten voor de mondhygiënist niet binnen jouw zorgpakket vallen, laat je dan niet direct tegenhouden. Zie de tijd die je ervoor vrijmaakt en de kosten als een investering in een mooie glimlach. Het draagt immers bij aan een goede eerste indruk én het heeft ook nog eens een sterke relatie met je algehele gezondheid. Uiteraard zorgen we ervoor dat bijbehorende kosten van een behandeling voor jou inzichtelijk zijn om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Betalingswijze kosten mondhygiënist

Indien je verzekerd bent voor tandheelkundige zorg, dan dienen wij de rekening v direct in bij de zorgverzekeraar, welke automatisch wordt verrekend. Hier heb je dus geen omkijken naar. Mocht een deel van de kosten door de verzekeraar niet worden vergoed, dan ontvang je de (rest) factuur zelf.