Specialisaties

Als mondhygiënisten staan we vooraan bij innovatie

Zijn er nieuwe innovaties in de wereld van mondzorg dan staan wij vooraan om te kijken hoe we die in onze praktijk kunnen inzetten. We vinden het belangrijk om met de tijd mee te gaan en onze patiënten te behandelen met de nieuwste technieken en methoden. Wij zijn betrokken bij (klinisch) wetenschappelijk onderzoek om zo ook ons steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van innovaties. Daarnaast geven we klinische lessen op de verpleegafdelingen en verzorgen we in het onderwijs bij- of nascholingen.

De invloed van een medische ingreep of medicijnen op het gebit

Doordat wij gevestigd zijn in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis krijgen wij regelmatig te maken met medisch gecompromitteerde patiënten. Dit zijn patiënten waarbij de algehele gezondheidstoestand, ten gevolge van ziekte, een medische ingreep en/of het gebruik van medicijnen, mogelijk invloed heeft op de tandheelkundige situatie. We raden een vroegtijdige screening van de algehele gezondheid van het gebit aan en een behandeling van parodontitis, ofwel een ontsteking aan het tandvlees, om bij zo’n situatie ongewenste medische complicaties te voorkomen. Het kan hierbij gaan om ziekten als diabetes, auto-immuunziekten, COPD en reumatoïde artritis of om een medische ingreep zoals een orgaantransplantatie of een IVF-behandeling.

Veel kennis en kunde onder één dag geborgen

De patiëntengroep van onze praktijk is zeer divers. Kennis van ziektebeelden, medicijnen, goede communicatie en de samenwerking met andere medici zijn daarom van essentieel belang. Wij beschikken over een deskundig team en een groot netwerk van specialisten. We hebben nauw contact met kaakchirurgen, tandartsen, cardiologen, internisten en het Instituut Verbeeten. Doordat wij al deze specialismen binnen handbereik hebben en snel kunnen schakelen, bieden wij passende zorg voor elk type mond of gebit.

Stel je vraag aan onze mondhygiënist

Naast het uitvoeren van behandelingen, adviseren en begeleiden onze vijf specialistische mondhygiënisten de patiënten graag. Indien je vragen hebt of voorzien wilt worden van tips vragen we jou contact op te nemen via ons contactformulier en een beroep te doen op de uitgebreide kennis van ons kundige team. Geen vraag is ons te complex.

Meer aandoeningen informatie over:

"Zeer klantvriendelijk, uitstekende behandeling, goede adviezen."

Beoordeeld met een 8,2 via Zorg Kaart Nederland

"Zeer goede ervaringen. Nooit problemen. Uitstekend."

Beoordeeld met een 8,5 via Zorgkaart Nederland

"Kundig geholpen, goed advies in een fijne omgeving."

Beoordeeld met een 9,2 via Zorgkaart Nederland

"Zeer toegewijd en professioneel. Flexibel in het maken van afspraken.

Beoordeeld met een 9,7 via Zorgkaart Nederland

Pin It on Pinterest